Sunday, March 20, 2011

::Daku Kembali Setelah Sekian Lama Menghilangkan Diri Tanpa Jejak::

Salam semua..
Maafkan saya kerana telah sekian lama menghilangkan diri..
Bukan sengaja..
Tapi tuntutan hidup memaksa kita utk bekerja lebih keras dari apa yg kita jangkakan..
CHEWWAAAHHHHH..
Mesti semua terkejut n rasa saya kembali dgn nafas baru yg kononnya lebih matang..haha..
Eh, tapi btol apa?kan?kan?
Kehidupan mengajar kita erti kematangan..=)

Selama beberapa bulan menghilangkan diri dari dunia blog..
Kini saya sangat merinduinya..
Cerita terbaru?????
Saya menjadi guru sandaran sehingga 15 April ni..
WHAT????CHEKGU?????

Oh, jangan tunjuk sangat yg anda terkejut beruang selepas menghabiskan ayat di atas..
Saya pon macam pelik je bila dah jadi cikgu walaupun sementara..
Mula2 cam pelik n adik2ku sayang semua dok gelak2 camane along mereka yg sangat baik hati ni mengajar anak muridnya..
Tapi bila masuk je kelas..Cam biasa je..
Dapat lak kelas yg mmg happening n best..
So xde ape la yg nak dirisaukan..
Utk pengetahuan semua, kelas yg saya perlu jadi guru kelas mereka utk tempoh 3 bulan ialah kelas pertama darjah 4..
Saya ajar mereka BM..ngee..=D
Then, ajar 5 kelas darjah 5 dari kelas 1st sampai 5th..
Pastu ajar BM gak utk kelas darjah 5 kelas last sekali iaitu kelas ke-10!!
Ya!!kelas ke-10!!
Sila jangan terkejut lagi sebab ini hal biasa di sekolah tempat saya bertugas itu..
Darjah 4 je ade 11 kelas..
Darjah 5 10 kelas..
Darjah 6 xpasti sebab x ajar..hehe..

Oh, ye..kawan2 saya selalu tanya "cikgu, pakai baju apa hari ni mengajar?", "hot x ko g skola"..
**HOT itu hanya bermaksud saya tidak memakai baju kurung..bukan HOT yg GORGEUOS itu..=P
Kawan2ku sekalian..Jangan risau..
Sahabatmu ini masih waras dengan tidak terlalu meng'expose'kan diri semasa mendidik anak bangsa..
Jadi AMAT PERLU utk tinggalkan lilitan2 selendang yg terlalu extreme dgn berbagai fesyen stylo-mylo itu semasa menjejakkan kaki ke sekolah..
**Pesanan ini juga ditujukan khas kepada CIK ASNISHAH & CIK SURAYA kerana mereka adalah bakal2 guru sejati..=P
Harap maklum ye semua..haha..

Sebelum tu mari kita perhatikan..
Adakah saya sebegini HOT bila pergi mengajar??
Tolong jangan buang tabiat ye Aimi!!haha..

Ataupun begini??
Oh, no!!Tolonglah jangan!!haha..

Atau begini??
Ok..yg ni saya suka sebab nampak sangat saya cikgu yg baik hati sebab anak murid sudi nak bagi present..haha..=P
(Tapi muka cikgu kat atas ni cam xsuke je dgn berkata dlm hati "epal je ke??haha..)

Ade lagi my latest news..
Harap bersabar membaca entry ini ye..
GUESS WHAT??????????
YES!!I AM MOMMY-TO-BE..
Jadi, tahniah diucapkan kepada sesiapa yg sudi menghabiskan ayat di atas..
Kerana anda adalah antara orang2 terawal yg mendapat berita ini selain encik hubby, family n kawan rapat..=)
Cepat!!Sila tepuk tangan utk diri sendiri..hehe..

Si comel dah pandai cakap "Mama, dalam perut mama ade baby.."
Lepas tu saya tanya "Nak baby boy ke girl?"
Macam dia tau je beza boy n girl..
Pastu dengan bersemangat dia jawab "Nak boy je, girl xnak!!"
Haha..xkisahlah dia tau ke x girl n boy..
Tapi si comel itu sangatlah bijak n cute bila dia cakap camtu..haha..
Oh, lupa nak gtau..
Now sudah masuk 15 weeks..
Nurse cakap perut kecik..
Tapi diri sendiri mula sedar diri, yg diri dah macam apam..(cuba kira ada berapa word DIRI)

Adakah perut kecik itu sebegini rupa????????

Atau yg begini?? (T-T)
Oh, gemuk sangatlah MENGERIKAN!!
Tolong jauhkan aku dari penimbang!!Tolonglah!!
Tapi mau xmau memang kena naik juga angka kat penimbang tu..
Sebab nak kena kira berat baby juga..=(
Xpela..Mesti boleh kurus punya lepas September ni!!(sedang berusaha menyedapkan hati sendiri)

Yang pasti nak slim macam ni time pregnant..

Dan yg paling penting nak HOT camni..

Dengan camni..
Oh, sangat admire Sazzy Falak as a pregnant beauty..(^,^)

Oh, sebelum terlupa..
Nak gak Jadi lebih romantik cam mereka..
Sazzy falak Suami

Dah xtau nak mengomel apa lagi..
Mata dah ngantuk..
See you all..=D
Salam..<3

9 comments:

ikanriang said...

aimi!!!!!!!!!!!

alhamdulillah, alhamdulillah!

congratz!!!!!!!!!

happy happy happynyeee!!!!!!!!! :D

jaga diri dan baby baik2 k! :D

p/s : dah terasa tanggungjawab sebagai makcik untuk start beli baju untuk baby baru ni :D

Cik Reena Tan said...

waaa~ tahniah aimi.. mommy to be.. :)
jaga diri baik2 ye diz time..
semua semuanya selamat..
aminnnnn ^^

bOarD said...

congrats mie..!jage diri elok2.. :))

noyis gila kentang~~ said...

HEY SYG!!PREGNANT KA?congrate!!!jage diri bek2 oke,jgn wat keje berat2..mkn jage oke,kasi baby mam mkanan yg nerkhasiat oke.:D

farah zahirah said...

aimi. congratss :)

Mawar Merah said...

Wah. 2 rezeki serentak. Bukn senang nak dpt tu.. Tahniah ye Aimi.

uMmI NuR aIn said...

tahniah aimi..
jaga kandungan k...
jgn wat keje berat2...
:)

shahniefa said...

Hye Aimi.. i just read bout u in rapi.. Aimi sgt tabah! by d way, jaga kesihatan n baby dlm kandungan k! Keep positive n cheerful every second.. :)

...Aimi Zawiyah Azahari... said...

thanx to all my fren yg wish congrate ni ye..
really appreciate it..=)
thanx gak kat sape yg bace my story kat rapi..