Tuesday, June 29, 2010

TIPS UNTUK CANTIK..

salam..
tetiba nak jadi beutician lak..hehe..
tapi aku memang suke je berangan jadi beautician utk diri sendiri..=)
ok proceed now..

sebagai seorang wanita..
semua orang sukakan kecantikan..
termasuklah saya..
kawan saya ATIQAH YUSOFF cakap, saya obses cantik..
mengapa terlalu berat tuduhan yg aku terima?
haha..emo lak tetiba..
tapi setelah saya agak 'dewasa' sekarang..saya mula mengakui kata2 tiqa tu..
thanks tiqa..=)

kamu sedar x wanita ni ade beberapa tabiat BURUK yg kadang2 kita xsedar yg tabiat tu akan mematahkan niat kita utk jadi cantik..
nak tau x kamu2 semua?
ok..tapi janji kena tinggalkan habit tu bila saya gtau jap g ok?
JANJI??PROMISE??

1) MEMICIT JERAWAT - ha..ha..ha..terasa lah tu..sape yg suke picit jerawat, sila tinggalkan habit anda itu..sangat tidak bagus utk kecantikan anda..hihi..nasib saya xsuka picit jerawat..huhu..tapi ade sorang kawan saya pernah cakap, picit jerawat ni best cz cam puas bila dapat picit..dia pernah try nak picit jerawat saya dulu.."ADUH!!SAKITLAH WEH..!!"..itulah jeritan saya ketika itu..puas apenye..??sakit kot..haha..sebenarnya kalau kita picit jerawat ni, ia akan tinggalkan parut yg agak lambat utk hilang kat muka kita..lagipun kan tangan n kuku yg kita guna utk picit jerawat kotor..kita bukan nampak pun bakteria kan??"HABIS TU NAK WAT CAMANE KALAU X PICIT??"..mudah je!!sekarang kan banyak jual ubat jerawat yg mengandungi salicylic acid..ia akan mengecutkan jerawat tanpa tinggalkan parut..guna jela..hehe..

2) MENGGIGIT KUKU - ade orang cakap comel habit ni..haha..sebenarnya habit ni akan rosakkan kuku kita n buat kuku nampak cam bergerigi..oh, saya ade sorang kawan habit dia suke gigit kuku..cara dia nak elak ialah dgn bela kuku dia kasi panjang sket supaya dia akan jaga kuku dia n rasa sayang bila nak gigit kuku tu..tapi kalau nak bela, MAKE SURE anda jaga kebersihan kuku tu..kalau x, gelilah!!kan nak buat makan n c***k tangan tu..xpasal2 kekotoran yg xsepatutnya tumpang sekaki kat celah kuku anda yg panjang tu..hehe..

3) MENARIK ATAU MENCABUT RAMBUT - alamak!!dulu saya sangat suka cabut rambut yg saya rase cam kasar sket..org kate rambut gatal..haha..kesian rambut kena tuduh gatal..huhu..tapi sejak saya perm rambut dulu, habit tu hilang sket2 sebab sayang kat rambut tu..lagipun kang x pasal2 botak lak bila selalu sangat cabut rambut yg x bersalah tu..huhu..kan dah x cantik tu??betul x??hehe..so, kalau rase rambut anda dah mula jarang or botak DISEBABKAN habit ni..cubalah cari jalan penyelesaian cam guna tonik rambut ke utk bagi rambut tu tumbuh balik..kalau cam rambut saya yg sememangnya nipis sejak azali ni..xtau lah nak guna apa bagi banyak sket rambut ni ha..haha..

4) TIDUR DENGAN SOLEKAN - aduh..janganlah sekali-kali tido dgn make-up yg masih ada di wajah anda tu..kesian lah sket kat muka tu..kulit pun nak bernafas gak kan..dah lah dari pagi2 kena tepek ngan macam2 make-up..bila balik, x cuci terus tido..bila mase kulit tu nak bernafas kan??makin tersumbat lah pori-pori wajah anda tu bila habit ni diteruskan..concealer, foundation n blusher adalah antara alat solekan yg akan merosakkan struktur kulit anda bila ande tido dgn solekan tu..sebabnya, ia akan menyumbatkan pori-pori anda bila dah dipakai terlalu lama..macam ni lah..sape2 yg rase malas sgt nak cuci muka bila dah balik lambat tu, ape kate anda jadikan wet wipes sebagai kawan baik anda..sekurang2nya anda leh lap je muka anda yg penuh make-up tu dgn wet wipes tu kan..tapi seelok2nya cuci lah muka tu..lagipun TAKKAN TAK MANDI BILA DAH BALIK RUMAH TU??hehe..jawab sendiri lah..=P

5) MENCUBA TESTER PRODUK - ade je orang yg jenis camni..bila g shopping complex ke, guardian ke, watson ke..cepat je dia nak try sume tester yg ade..memang lah dapat guna branded make-up free..tapi kan tester tu dah digunakan oleh ramai orang..kita sendiri xtau sape yg dah guna tester tu sebelum kita..so macam2 leh jadi..kulit anda pun mungkin akan dijangkiti bakteria..kalau setakat eyeliner ke ok lagi..tapi yg selalu akan menyebabkan jangkitan ialah bahan yg dipakai ke muka anda cam compact powder ke..
sebab kulit setiap orang kan berbeza..so kalau nak gak cuba, make sure anda gunakan span yg pakai buang supaya anda tidak terkena jangkitan kulit..

6) KERAP TUKAR WARNA RAMBUT - hehe..dulu saya camni lah..tapi sejak kawen, hubby x bagi kaler rambut dah..lagipun dah pakai tudung kan..hehe..ikut jela kata hubby ku itu..hihi..tapi utk pengetahuan anda, bila anda KERAP tukar warna rambut, ia akan merosakkan lagi rambut anda n jadi lebih teruk dari asal..xde lah saya cakap habit ni salah..tapi kalau anda suke tukar warna rambut, make sure anda jaga rambut anda sebaik2nya..guna syampu yg khusus utk rambut yg diwarnakan supaya kaler tu tahan lama n rambut dapat khasiat yg sepatutnya..rambut yg kerap diwarnakan juga memerlukan vitamin sebab semasa proses pewarnaan, macam2 bahan kimia digunakan..ini akan buat rambut anda mudah rosak n kering..jadi penggunaan vitamin rambut akan membantu anda mengurangkan masalah ini..

7) GEMAR MINUMAN BERKAFEIN TINGGI - sekarang kan trend lepak kat coffee house, starbucks, oldtown, coffee beans n macam2 lagi lah..saya pun xtau sangat..so jadi trend lah gak utk minum kopi yg sememangnya banyak kafein kan..hehe..badan dan kulit kita memang perlukan air utk memelihara kesihatan n keanjalannya..tapi kalau dah air yg anda minum tu air berkafein, beralkohol n berkarbonat..memang tu hanya akan menghancurkan harapan anda semua tu utk menjaga kecantikan..lagipun minuman berkafein tinggi ni akan membuat anda ketagih..jadi apa kata anda tukarkan minuman berkafein tu kepada air putih@air masak@air jarang@air suam je..lagi bagus utk kesihatan n kecantikan kita kan..kalau nak sedap sket, minum jus buah cam epal, oren, tembikai, carrot n banyak lagi..tapi pastikan ia TANPA atau KURANG gula ye..hehe..

ok dah selesai tips utk cantik dari saya..ada lagi sebenarnya..tapi dah x ingat..ada beberapa tips ni saya amik dari magazine ibu saya mase balik jb hari tu..tapi x ingat dah magazine ape..hehe..jadi kalau anda nak jadi cantik secara dalaman, jauhkan lah tabiat2 buruk kat atas tu..x rugi pun kalau kita jaga kesihatan n kecantikan kita ni kan..utk masa depan kita gak..jadi mari kita sama2 berjanji utk menjauhkan diri daripada melakukan habit2 x baik tu..hehe..

sekian..(✿◠‿◠)

Monday, June 28, 2010

First Contest By MiszLullaby...

salam..
mintak maaf kepada semua..
saya memang sorang yg perasan dan gila kamera..
pastu ngade2 nak join banyak2 contest..
tapi terpulanglah kat orang nak cakap ape..
yg penting i happy n hubby i x marah pun..haha..=P
contest by miszlullaby
Glitter Graphics
ok..contest ni dianjurkan oleh miszlullaby...
saya sangat tertarik pada present yg ditawarkan..
haha..sangatlah gila barang free!!huahuahua....=P

nak tengok ke present dia?
fffuuuhhhhh!!!!harap2 menang satu..
bukan senang nak dapat ni..huhu..
utk makluman tuan2 dan puan2, penganjur sekarang berada di moscow..=)
ni semua present2 yg pemenang bakal dapat..
oppss!!tapi bukan semuanya utk sorang!!
sabar ye kawan2..

utk 1st prize..
PUPA Make Up Kit Pesci Zodiac Collection Pallete from PUPA MILANO..
ade blusher, lip gloss, eyeshadow n highlighter dalam tu..=)

utk 2nd prize..
Luminelle DeliGloss In Rouge Framboise from YVES-ROCHER..

utk 3rd prize lak...
Pink Gloss & Mini Mirror Key Chain from YVES-ROCHER..

syarat2 dia..
1) Perlu jadi follower cik penganjur..
2) Letak banner kat atas dalam entry korang pasal contest ni n link kan terus ke blog cik penganjur n kena letak kat sidebar gak..code nya ada kat sidebar cik penganjur..
3) Kena buat entry pasal contest ni n kena explain sket..
4) Upload pic korang yg disukai n dirasakan paling cantik..Mesti pic SEORANG!!x kisah nampak badan ke, nampak muka je ke, edit ke..Story kenapa korang suke pic tu..Kena wat sampai cik penganjur terpikat..=)
5) xkisah nak letak bape banyak pic pun sebab cik penganjur akan pilih sendiri..
6) Tag sorang kawan n make sure dia tau dia di tag..
7) Tinggalkan link korang pada cik penganjur..
8) x kisah laki ke pompuan..leh je join..
9) Tarikh tutup pada 30 Julai 2010..

jap ea?nak search pic yg aku perasan lawa..haha..
sangatlah suka pic ni sebab memang nampak sangat saya perasan cantik!!haha..
cermin dan aimi memang xdapat dipisahkan..
saya rasa mak andam saya memang sangat berjaya menjadikan wajah saya nampak ayu..
tengok!!perasan lagi..huhu..=P
maaf ye cik penganjur n kawan2!!
pengantin dah basi ni cuba mengimbau kenangan2 zaman hari kegemilangannya..
sebab masa tu saya nampak cantik..
oh, sekali lagi aimi telah menunjukkan sikap ke'PERASAN'annya itu..
bilalah nak sedar diri..haha..
oh!!tidak!!kenapa aku upload pic ni??
sebab saya memang suke snap pic dalam keta..
tapi saya juga suka pic ni sebab saya sedang pakai false eyelashes..
saya memang suka bulu mata palsu itu sebab bulu mata sendiri x cukup panjang..=P
saya selalu perasan jadi model..(^-^)
walaupun xtau layak ke x..
tapi saya suku pic ni sebab saya nampak cam tinggi!!haha..
promise ni last pic ye cik penganjur!!
saya suuukkkkkkeeeeee sangat5 pic ni sebab saya rasa cam model sangat2..
walaupun cuma photoshoot wedding sendiri..
sekurang2nya saya ade experience jadi model photoshoot..
wakaka...gila kamera!!!=P

nak tag sape ye...??
erm....siapakah yg bertuah itu??
......NADIA BAYU.....
sebab ape saya tag dia..??
sebab saya tau dia sangat sukakan kecantikan..
dia sememangnya cantik..
dan saya sangat suke tengok dia..
admire........=)

ok harap2 saya menang salah satu hadiah..
dah la kaler pink!!
datang dari moscow lak tu...
mari berdoa supaya saya menang...
AMIN............=)

i got an award from NANA n EYLA!! =)

salam..
sangatlah busy sejak jadi wanita bekerjaya ni..huhu..
sampaikan saya di tag oleh 2 orang utk 1 contest yg sama..haha..
tapi sangatlah menghargainya...
terima kasih kawan-kawanku sayang..=D

first award from NANA AMJIS..
dah lame cik nana bagi award ni..
tapi xsempat sangat nak amik n jawab soalan..
inilah award dari nana amjis...
thanks darling!!! mmuuaaxxxx!!!hehe...

pastu cam biasa lah kena jawab Q bila dapat award ni..
so saya akan menjalankan tanggungjawab sebagai blogger dgn jayanya!!haha...

Write 5 interesting facts about the person who gave u this award
# suka gelak
# friendly
# ketua platun kadet polisku suatu masa dahulu 
# sedang hangat bercinta dengan ******
# sengal!!=P

Jot down 10 interesting facts about yourself and your hobby 
# isteri kepada MUHAMMAD RAFI'UDDIN RODZUAN..
# suka jalan2
# suka gelak je pastu payah nak stop
# gila kamera (bak kata wawa)
# suka gurau2 ngan hubby
# minat modelling walaupun xtau layak ke x
# hari2 mau nyanyi
# gilakan DATUK SITI NURHALIZA
# cintakan red roses
# penjual contact lens di FB

Pick your most 10 deserving recipients and describe them
# husna : selalu hilang barang
# fazrin : seorang guru tadika kot
# aideal fitri : sangat ramai follower
# eyla : baru bagi saya award
# suhaila : rajin masuk contest
# CQ : ada anak buah cute bernama Addin
# fadxieza : dia baru buat entry pasal kucing terkejut
# ninie : dia nak jadi tinggi
# uyun : dia suka cakap pasal kurus-gemok ngan hubby dia same cam saya
# kin : suka bagi tips pasal beg


yes!!selesai satu...=D


ok..second award from eyla..
tq dear..really appreciate it...
alahai..kena jawab Q lagi..
xpe2..jalankan tanggungjawab anda!!=)


Apa nama blog anda & kenapa letak nama tu?
.....Aimi Zawiyah Azahari.....
kenapa???
sebab saya bangga dengan nama yg diberikan oleh ayah n ibu saya..
jadi saya akan gunakan nama saya sebangga-bangganya di mana-mana saje..
hehe..terima kasih kerana menganugerahkan nama yg sweet kepada anakmu ini..=)


Apa nama URL blog anda & dari mana datangnya nama tu?
http://aimizawiyahazahari.blogspot.com
hehe..datangnya sekali lagi daripada nama yg dihadiahkan oleh ibu n ayah saya sejak saya lahir ke dunia ini..
sekali lagi terima kasih kepada ayah n ibu ku tersayang..=D


Apa method dalam penulisan anda?
ikut suke hati saya nak tulis apa..
selalunya pasal kehidupan suami isteri saya n hubby saya..
hehe..konon-konon LOVING COUPLE la tu..huhu..=P


Pernah terasa nak hapuskan blog? Sebab musababnya?
TIDAK PERNAH!!
sebab saya sangat sayangkan blog saya yg x seberapa ni..


Pernah ahli keluarga baca blog anda?
pernah kot..my cousin n my younger sister..
yg lain x pasti..


Apa perasaan anda bila orang kata blog anda buruk sedangkan ada yg kata cantik?
entah ek..x pernah lak orang kata buruk..
selalu orang kata cantik..
pastu orang kata merahnya blog saya..hihi..
tapi terpulang pada diri masing-masing..
semua orang ada hak utk memberi pendapat..


Bila blog anda diberanakkan?
kira baru lah jugak..dalam tahun ni gak..
tapi dulu pernah gak tulis blog..
cuma x serius n pastu delete sebab x best langsung!!haha..


Siapa orang pertama yang tahu anda ada blog?
of coz lah hubby ku cayang..
sebab dia yg tercongok sebelah saya tengok saya tulis first entry saya..
thanks sayang..=)


Apa perasaan anda bila orang mengatakan tentang blog anda di sekolah?
sekolah?oh, saya sudah besar sekarang..
sekolah sudah lama luput dari ingatan saya..haha..
ooppsss!!tapi kawan-kawan tetap di hati saya ye..
jangan salah paham lak..ade yg kecik hati kang..hihi..


5-10 orang seterusnya yang nak di tagged...
alamak..nak tag sape lagi ni..??
ok2..tag jela sape2 pun..
fadhilah salleh
najwa najjib
nana amjis
noris
yan
mrs. camillo
bazilah
coyotito
ummi nur ain
myra arshad

terima kasih kepada nana n eyla..
sayang kamu berdua..=)

Thursday, June 24, 2010

KEMPEN KAMI PRIHATIN UTK MEMBANTERAS KES PEMBUANGAN BAYI...

salam...
kamu semua pernah dengar x lagu "HARAPAN TANPA SUARA"?
selalu je kuar kat astro n IKIM...
ala..lagu yg ramai2 artis nyanyi tu..
ada datuk siti, aizat, adibah noor, lah, mawi n ramai lagi lah..
tau x lagu ape ni?
ala..senang cakap lagu utk kempen kami prihatin tu...
kempen pasal banteras kes pembuangan bayi tu lah..
ha..kalau tau, bagus!!
tu maknanya anda betul2 PRIHATIN!!
tahniah diucapkan kawan2ku...=)

lagu tu memang best n menusuk kalbu...
tapi yg penting isi n moral yg sepatutnya kita dapat daripada lagu tu..
cubalah kamu semua hayati lagu ni betul2...
la..ade gak yg xpernah dengar ke..
jap2 saya tunjuk pada anda semua..

video

ok now semua dah tengok kan?
sedih sangat kan...
sian anak2 x berdosa jadi mangsa...
janganlah ditambah dosa yg lain bila satu dosa dah dilakukan..
baby yg xtau pape dibuang n dibunuh dgn kejam camtu..
saya xtau lah ape perasaan ibu yg dah lahirkan diorang tu...
bukan ke lumrah seorang anak tu di sisi ibunya?
binatang pun tau sayangkan anak..
A*J**G ngan B*B* pun jage anak dia elok2 tau...
kenapalah manusia sanggup buat camtu..
ade yg sampai sanggup bakar baby tu...
ya Allah...
bagilah peluang pada baby tu utk nikmati hidup kat dunia ni..


seorang anak yg meninggal semasa bayi akan mendoakan ibunya n menarik ibunya masuk ke syurga kerana telah melahirkannya..
tapi kalau kes camni camane ye?
entahlah ek...speechless!!


sebenarnya pada saya SEMUA orang PERLU bekerjasama dalam hal ni...
DIRI SENDIRI...
IBU BAPA...
GURU...
KAWAN-KAWAN...
SAUDARA-MARA...
MASYARAKAT...


kenapa MASYARAKAT perlu bekerjasama?
sebab.......
orang MELAYU kita ni ada satu tabiat menuding jari dan mencari kesilapan orang lain...
bila orang wat salah...
mesti nak mengata sana sini...
x bagi PELUANG langsung utk orang tu bertaubat n memperbaiki kesilapan diri...
x boleh menerima keinsafan orang yg telah melakukan kesilapan...
sedangkan SEMUA manusia tu ada kesilapan masing2...
orang yg mengata n mengumpat sana sini tu sendiri dah wat dosa dah tanpa mereka sedar...


jadi....
kepada SEMUA rakyat MALAYSIA dan masyarakat dunia...
belajarlah utk memperbaiki kesilapan diri masing2 sebelum menuding jari mencari kesilapan orang lain...
saya bukanlah baik sangat utk bagi ceramah kat sesiapa...
tapi sekurang2nya saya sedang cuba memperbaiki diri utk menjadi lebih baik...
x salah kita saling ingat mengingati kan?
kita semua makhluk ALLAH kat dunia ni..
x de ape yg berbeza...
wallahualam...
saya prihatin...anda bagaimana...???


Wednesday, June 23, 2010

Contest Tas Tanganku dan Aku...

salam 1 Malaysia..
yeay!!dah lame x cakap camtu..haha..

ok nak masuk contest lagi!!
sebab teringin nak present dia..hihi..
GEDIX!!haha..

CONTEST TAS TANGANKU DAN AKU...
contest ni dianjurkan oleh Nadia Shafiqa...
tarikh tutup pada 7 JULAI 2010...

hadiah die ialah...
ataupun...
sape2 yg kenal saya mereka dari dulu saya minat PINK!!
cuma sejak2 'dewasa' sket ni je minat merah...hehe...

ok, syarat2 nya ialah...
1) kena jadi follower cik penganjur...
2) Buat 1 entry tentang contest ni...pastu kena letak banner contest ni kat sidebar yg terus link ke blog cik penganjur kite...
3) Letak 1 pic anda bersama handbag...xkisah handbag ke, clucth ke, sling bag ke...asalkan bag tu anda sedang guna...
4) Mesti pic anda SEORANG or SINGLE...xboleh pic ngan orang lain...
5) Sebelum letak pic tu, sila pilih2 pic yg paling menarik hati cik penganjur...
6) Tinggalkan komen kat cik penganjur beserta link anda...

inilah pic saya utk contest ni...
ok x cik penganjur?
harap2 saya pemenangnye...hihi...
next time wat lah contest lagi ye cik Nadia Shafiqa...=)

Monday, June 21, 2010

FASHA SANDHA vs TIZ ZAQYAH & NORA DANISH...

salam..
tetiba rase nak cakap pasal artis lak hari ni..
sebab saya sangat TIDAK SUKA Fasha Sandha!!
saya peduli ape orang nak marah saya sebab x suka dia..
saya memang x suka kat dia..
sebab dia HIPOKRIT & PERAMPAS!!
kalau setakat rampas BF orang kita leh kate sebagai xde jodoh...
tapi kalau dah rampas SUAMI orang tu namenya ape?
dalam SEMANIS KURMA pun ade cakap..
kalau kita jadi orang ke-3 atau punca keretakan RUMAHTANGGA orang lain..
kita berdosa!!

saya xdelah fanatik sangat pada NORA DANISH n TIZ ZAQYAH..
tapi saya prefer both of them daripada FASHA SANDHA yg cam desperate tu..
dia pandai2 jek cakap TIZ ZAQYAH desperate..
lupa tengok cermin kot..haha..kesian dia kan??

korang tau kan pasal dia cakap TIZ ZAQYAH cuba RAMPAS BF dia si jejaka TIDAK HENSEM JEJAI tu?
aik??sangat pelik..dulu xngaku BF..
siap cakap kawan biase je..kawan rapat..
tapi bila jadi camni tetiba dia guna istilah "MY LOVE"..
serius annoying gile!!huh!!(>.<)

kalau nak tau lebih lanjut..
cuba korang baca kisah n kata2 annoying seorang yg bergelar FASHA SANDHA...


dan baca ni gak...
kesian TIZ ZAQYAH...


pastu bace ni gak...
walaupun dah lapuk cite ni..
saya tetap nak share artikel ni..
FASHA SANDHA marah nampaknya...
berkaitan NORA DANISH...


sudah baca kawan2??
apa pendapat anda??
pada saya dunia ni ada hukum karma..
kalau dulu dia leh lukakan NORA DANISH yg tgh pregnant tu...
ni dia rasalah lak camane bila kena batang hidung sendiri...
baru org kacau BF dah melenting xtentu pasal...
baru dia rase ape yg NORA DANISH rase dulu..

tapi cakap si FASHA SANDHA ni bukan leh pakai pun..
selalu jek nak tegakkan benang yg basah..
entah betul ke tidak cerita dia tu pun kita xtau kan...
lagipun kalau si JEJAI yg x hensem tu leh tinggalkan NORA DANISH yg cute n tgh pregnant...
x kan lah setakat FASHA SANDHA yg jenis senang nak dapat tu dia xleh nak main kayu 3??
entah2 BF dia yg goda TIZ ZAQYAH yg putih melepak tu...
pastu nak cover dia cakap lah kat FASHA SANDHA yg TIZ ZAQYAH yg dok goda dia..


erm..dunia..dunia...
artis..artis..macam2 hal...
kalau x gaduh...kahwin...cerai...dadah...
mintak dijauhkan segala yg buruk berlaku dlm kehidupan kita..
AMIN...=)

Sunday, June 20, 2010

Contest Bergaya dengan Baju...

salam...
tiba2 rasa nak join satu contest ni...
dianjurkan oleh Candy Dandy Si Kaki Foto...
'shumil' gile name dia kan?huhu..

memperkenalkan........
CONTEST BERGAYA DENGAN BAJU..


sape2 berminat nak join...
tarikh tutup contest ni pada 3 Julai 2010...
syarat-syaratnya ialah :


1. Hanya blogger yg tinggla di Malaysia je yg dibenarkan join contest ni..x kira lelaki or perempuan..
2. Buat entry bertajuk Contest Bergaya Dengan Baju ..(terpulang kat korang nak cite pasal gambar ke x)
3. Letak banner atas tu kat sidebar blog korang yg cantik tu..=)
4. Link kan terus banner tu ke contest ni..
5. X kisah nak jadi follower ke x..x diwajibkan..
6. Lepas dah buat entry, post kan link entry korang kat ruangan komen tuan penganjur contest..
7. Dua hadiah akan disediakan..1 utk lelaki n 1 lagi utk perempuan sebab penganjur nak berlaku adil..hehe..
8. Pengadil nya ialah Encik Megat iaitu bapa kepada tuan penganjur..=D
9. Hadiah misteri tapi berkaitan dgn contest ni..(eleh baju lah tu kan??kan??)
10. Tertib...



mau tengok pic yg akan saya hantar utk contest ni?
TAARRRAAAAAAAAAAAA.....
gambar pertama utk contest yg sangat best ni...(✿◠‿◠)


gambar ke-2...=P


gambar ke-3...(^-^)


gambar ke-4..boleh ke letak pic ngan org lain?
means bukan pic kita sorang?
harap boleh la ye encik penganjur...??
sebab saya suka baju ni..
tapi xde pic sorang2...
ngeee.....=D


gambar ke-5...♥♥
last pic!!promise!!hehe..


jangan marah ye encik penganjur...
sebab saya hantar 5 gambar utk contest ni...
sebab saya xtau mane satu yg ok...hihi...
tapi nasib x hantar 10 pic!!melampau namenye!!haha..


encik penganjur yg bernama 'Candy Dandy Si Kaki Foto'...
suruh lah ayah encik tu pilih Aimi Zawiyah Azahari ni sebagai pemenang...
haha...pilih je mane2 pic saya ni...
wah..kenapakah jadi tidak berperasaan malu tiba2?
eh, bukan selalu pun begini ke?
haha..


ok kepada sume kawan2...
"jangan lupa AFUNDI AIMI...................."
sory2...terperasan masuk AF lak..hihi..
saje suka2 join contest ni..
utk meng'happening'kan life kite ni sebagai blogger yg x glamor..huhu..


ok sekian...
doalah supaya saya menang...
terima kasih...(•̮̮̃•̃)