Thursday, June 17, 2010

Air Asia Adakan Walk-In Interview...Sape minat nak jadi FA???


Jawatan Kosong Air Asia

AIR ASIA FLIGHT ATTENDANT WALK-IN INTERVIEW

Absolute essentials:
- Happy & fun personality
- Inexhaustible smile & boundless energy
- Humility
- Genuine interest to serve people
- Fluent spoken English and Bahasa Malaysia
- Good communication skills

Requirements:
- Male/Female
- Age between 20 and 30 years old
- Height(ladies):min 157cm,maximum 170cm barefoot
- Height(men):min 170cm,maximum 180cm barefoot
- SPM with credit in English and Bahasa Malaysia or equivalent

Please Come along with:

Original and copies of ID & Passport
- A recent full body photograph (postcard size)
- Original and copies of education certificates
- Dress code: Smart casual (ladies knee-length skirt only)

Date : 19 June 2010
Location: The Legend Hotel,Kuala Lumpur
Time : 9am-4pm

saya berminat sebenarnya...
mase kecik2 dulu time primary school kan ada kena tulis 3 cita-cita dlm profail..
salah satu cita-cita saya masa tu mesti ada PRAMUGARI..
haha..xsedar diri agaknya masa tu..
sampai darjah 3 ke 4 saya still letak PRAMUGARI sebagai salah satu pilihan cita-cita..

tapi.............
LAYAK KAH AKU SEBENARNYA???!!!!
haha..lagipun macam x diizinkan oleh sang suami je..
huhu..xpe lah..
nak wat camane..
rase xlayak kot...


sebabnya....
kurang cantik + tinggi cukup2 makan nak lepas + dah kawen...
haha..so berserah jela...
cari jela benda lain yg lebih layak utk dikerjakan..huhu..


tapi kepada sesiapa yg MINAT n LAYAK nak jadi FA tu..
pergilah apply..
kita xtau rezeki kita ada kat mane..
mane tau diterima kan...
best apa jadi FA..
dapat jalan2 g overseas...hehe..
ok setakat tu je nak membebel hari ni..
mintak maaf sangat sebab saya xde idea + sangat2 sibuk kerja...
jadi xdapat nak update selalu blog tercintaku ini..


sekian..=)

2 comments:

Zainatun Adilah said...

I Pakai tudung boleh ke sis? haha

Love2BeMagnifique... said...

aplly la qatar airways ke...
sudan ke...
kan dorang pakai tudung kan...
hehe...