Wednesday, April 28, 2010

darah apakah itu...???



*cerita di bawah hanya untuk wanita sahaja!!!
ataupun lelaki yg dah berkahwin...
atau lelaki yg berfikiran terbuka...

sambung......


ini cerita hari itu...
saya period macam biasa...
habis pon macam biasa...
enjoy2 seperti selalu...

tapi.......

pada 5 april 2010...
setelah selesai segala presentation...
(entrepreneurship, selling, n international business)
selepas puas melempiaskan segala kepenatan seharian di atas katil...
aku pun menuju ke bathroom utk mandi...


tiba-tiba...............

aku melihat darah yg terlalu banyak mengalir ke kakiku....

darah apakah itu........??????

erm...aku pon xtau...
xpernah pon aku period heavy camni...
tapi aku terus jerit...
"sayang!!!ade darah...!!!"
airmata kompom dah start meleleh da...
aku dah lah takut darah...
(bocor rahsia...hehe...)

aku da cuak gila...
hby ajak g hospital...
tapi aku takut...
so aku tunggu lah beberapa hari...
3 hari berturut2 darah tu banyak gila cam orang miscarriage...
tapi nak kata aku keguguran...
baru je lepas period...
mustahil2!!!

hari ke4 hby bawak g hospital...
doc cakap bukan keguguran...
so tunggu dalam seminggu if xstop gak...
datang semula...
tapi bila masuk hari ke5...
darah tu dah mula berkurangan...
(walaupun pada aku tetap banyak gak!!)
hari ke8 darah tu habis da...
syukur sgt2!!!
xde lah kerisauan memuncak di pundak hatiku...(cheh...=D)

bila aku fikir punya fikir...
hah!!!baru aku teringat...
aku baru je stat pakai pad baru...
b4 ni pakai pad cam yg kita semua biasa pakai tu lah...
yg ni aku tukar pakai pad herba...
apa entah nama dia...
nanti jap lagi kalo ingat aku tulis...
ha...kalo kita ada masalah pape yg melibatkan kewanitaan...
memang ada effect bila pakai pad ni...
tu yg dia tulis dalam booklet yg aku dapat lah...
dia cakap kalo lepas pakai tu period xteratur or banyak aliran darahnya...
itu sebenarnya hanyalah proses biasa utk memulihkan semula dalaman kita tu...

o0o.......baru aku tau...
(tu pon lepas aku baca balik booklet tu walaupun da agak lama gak aku dapat...)
kira secara logiknya dia keluarkan semua sisa2 darah yg tertinggal dulu2 tu lah ek??
aku assume camtu lah...
lebih2 lagi bila seseorang tu mengambil pil2 hormon...
yg akan menyebabkan peraliran darah tu jadi xbtol...
effective gak lah pad tu...

hari tu masa hubby belikan buat endah x endah je...
sebab aku rasa sama je mana2 pad pun...
dah pakai buang gak...
tapi yg ni lain rupanya...
xpelah...saje nak share...
eh jap!!lupa nak letak pic pad tu...
kang kalau korang rase nak beli...
xtau lak camane rupa benda nya...

kat bawah ni lah dia pad yg aku pakai...
o0o...name dia...
FC Bio Sanitary Pad....
bila pakai rasa selesa je sebab sejuk...
hehe...
senang nak bukak ikut atas tu je...



normal flow (maxi / slim)
RM11
20 pieces
(wings)




heavy flow (overnight)
RM12
20 pieces
(wings)




pantyliner
RM10
40 pieces

so dah tau camane rupa benda alah nya kan...??
siap bagi harga n isi kandungan lagi...
g r cari kat kedai2 jamu kalo rasa berminat nak cuba...
kalau kita xde pape masalah, xkan ada effect...
kalau korang rasa xtau nak cari kat mane...
ataupun xjumpa...
camni lah senang...
contact saya sahaja ok??
sebab dekat rumah saya ade 1 kedai + 1 spa + 1 org akak yg jual pad ni...
so ada 3 choices utk saya pilih nak beli katne...
ngeeee.......(^-^)
jadi tiada masalah utk saya dapatkan pad ini...
lagi 1...saya xkan mark up harga...
sebab saya hanya mahu menolong...
hehe...

sekian....=P


2 comments:

Anonymous said...

kalau kekna nak cam mne yg oi..

Love2BeMagnifique... said...

sesiapa nak sila call/email amy...
ade num fon kat situ...
kalo nk soh pos de postage fee la ye...hehe...
pad/pantyliner 2 leh letak kat tempat mane2 yg sakit...
kate anak kembung,tampal kat perut dy...
sakit kepala,tampal kat kepala..
cam2 la...