Friday, July 8, 2011

...Chill Out With BFF...

salam semua..
wah..nampaknye sekarang saya dah rajin update blog..
tu pon setelah mendapat sokongan kawan2 yg soh update selalu..haha..
thanx u all..*perasan glamer*

semalam xsempat nak update sebab penat sangat..
sehari suntuk kuar g photoshoot dgn encik hubbyku Rafiuddin Rodzuan..
best la shoot kat Nusajaya, JB..
sape2 yg xtau tu, Nusajaya ni cam Putrajaya gak la..
banyak bangunan2 kerajaan..
serius best!!just kena tahan panas sket la sebab x banyak pokok..=P
ok..tu update lain la ye sayang-sayangku..

hari ni nak tulis entry pasal kuar berjimba dgn teman2 tersayang..
BFF yg sangat2 aku rindu selalu..=(
lame sangat x jumpa..
wawa jela yg jumpa hari tu mase dia teman g scan..
si uyun jumpa last mase kawen..
ye!!mase kawen 2 thn lepas..(nasib baik uyun ingat lagi kt aku..=P)
naro lak jumpa last mase raye sebab g raye umah dia..hehe..
serius aku sangat2 hepy jumpa korang..
sampai xtau nak wat reaksi camane sebab excited..haha..

malam 6hb tu kuar umah ngan encik hubby g amik naro kat umah dia..
jarak umah sekangkang kerbau je padahal..
tapi nak jumpa memang la payah sebab ke'busy'an naro ye..
dah lame x g umah dia sampai sesat2 dalam taman mawar..
(padahal dok 1 pasir gudang)
finally jumpa jugak dia yg tercongok depan umah sebab dah lame tunggu..haha..
sian ko..mesti ko rase cam nak maki aku je kan?haha..

pastu amik wawa kat utm skudai n amik uyun lak kat perling..=)
*nasib encik hubby sporting ok*
sempat gak dengki wawa mase sampai kat ostel dia..
dia da lari2 nak g kat keta..
saje kitorang buat2 cam nak u-turn byk2 kali biar wawa kejar..
haha..sian ko wa..lame x buli ko..=P

naro ajak dinner kat Malay Village..
kat bukit indah..memang la best ye..hehe..
jom layan gambo kat kedai makan best..
muke2 lapo..haha..
*tetiba rase muka naro cam ella*
tom yam campur.. 
kangkung goreng belacan..
tapi cam kangkung goreng sambal..
kan wawa???=) 
hot plate beef..
ni paling sedap!!
siakap goreng mango style..=P
yummy!!!!!!!*selera menggunung tengok ikan ni*
padahal mula2 xnak ikan sebab asyik makan ikan je..
tapi agaknye presentation dia yg nampak menyelerakan kot..
orang2 kebulur makan..
kitorang dah kenyang..
tapi naro blom..haha..
kami..
*sayangku..perut!!!!!hahahahaha...*
saje buat muka jengkel!!haha.. 
ni pon same..haha.. 
mukaku tembam!!=( 
uyun buat muka 'konon2 xsuke gambo kena snap'..padahal nak..haha..
*paham x?*
nasi je tinggal..lain sume licin..huahuahua..
*gile pirana*
sayang korang!!=) 
wawa dgn encik hubby cam excited gile nak masuk kamera..haha..
*ampun wawa...*

bila perut kenyang, hati pon senang..
mata semakin layu..
tapi sebab dah lame x jumpa, xnak gak balik dulu..
nak gak cari tempat lain lepak2..hehe..
muke uyun dalam keta..haha..
*comel la yun*

pusing2 last2 decide nak lepak tepi pantai..
*cop3!!pantai ke??*
bukan la kot..tepi laut rasenye..bukan pantai..hehe..
kat Stulang..(dah macam nak berdating)
tapi bila orang lalu lalang tgk kitorang, aku rase orang ingat kitorang cam wat party..
gelak2, peluk2, duduk2, snap2 pic..
sampai ade sorang mamat ni lalu..
dia jalan lintas kt kitorang sambil tangan silang ke belakang..
pastu nyanyi ngan penuh khusyuk cam bernasyid..

"berbuatlah..berbuatlah..berbuatlah apa yg kau mahu..
tapi semua ada balasannya.."

lebih kurang camtu la bunyinya..
aku rase mesti dia ingat kitorang tgh party..
kebetulan mase tu encik hubby tengah letak tangan atas bahu aku..
pastu naro, uyun n wawa pon tgh gelak2 sambil main tolak2 kat tepi laut tu..
bila orang tu lalu sambil nyanyi camtu, kitorang sume diam cam blur..
pastu dah gelak sebab lirik dia camtu..haha..
aku cakap jela "agaknye dia nak bagi kesedaran kot.."
ala..bukan dia tau pon aku ngan encik hubby dah kawen..=P
*thanx to mamat tu..hehe..*
jom la lawan mate kalau berani wawa..haha..(o,0)

perut aku!!!!!hahaha..
*sila gelakkan diri sendiri*


serius aku hepy jumpa korang malam tu..
rase x puas je..=(
(salahkan wawa yg x nak amik EL khamis tu..kalau x mesti uyun dah ikut gak tido umah naro..pastu mesti korang dah ikut aku g shoot..leh shoot ramai2..baru havoc!!haha..)


tapi xpela..maybe next time..
lepas ni kalau ade miza, anis, sue, aby, fad & asma mesti lagi happening..
kan korang???
*tetiba teringat zaman nakal2 kat skola*


[1_642923270l.jpg]
lihatlah muke suci masing2 zaman skola..haha..
anis, sue, aby, wawa, naro, asma, aimi, uyun & miza..


last but not least..fad..=)


jom la reunion korang..
please........=(
serius rindu gila kt BL..!!!

1 comment:

cik mas said...

bagus la korang ni.. kwn rajin giler jmpe.. akk masa kat semekas dulu kwn2 mmg baik la. lps pindah maahad muar, x ade kwn sgt.. sbb akk jenis x suka berjalan kot .. jeles tgk aimi :(