Wednesday, July 6, 2011

...Untuk Seseorang Yang Sentiasa Di Hati...

darling..
entry ni khas untukmu yg sentiasa di sisi..
x kira bila susah atau senang..
*dalam hati tgh doa banyak2 supaya encik hubby ade mase nak bace blog saye*
ngeee...=D


sayang..
satu perkara yg xkan baby lupa ialah sayang yg sentiasa memahami perasaan baby sejak kita mula kenal lagi..sayang yg sentiasa jadi telinga baby..sayang yg sentiasa jadi mata baby..sayang yg sentiasa pinjamkan bahu utk baby..<------(dimelayukan..boleh kan?=P)
dan sayang yg sentiasa jaga hati baby..kita xtau yg kita akan ditakdirkan bersama kan?tapi itulah jodoh..


bila baby menangis, sayang selalu ada utk lap airmata baby..
bila baby perlukan seseorang utk meluahkan, sayang sedia jadi teman setia baby..
bila baby sedih, sayang selalu buat baby ketawa..
bila baby badmood, sayang suka buat2 badmood jugak sampai baby tergelak..(ingat cute ke?)
bila baby asyik cakap x stop2, sayang mesti diam sambil buat muka konon2 dengar & faham..


macam2 dah kita lalui..
canda, tangis, ketawa, duka....(CTKD)
kita gelak2, sedih2, moody2, susah2, senang2 sume same2..
pendek kata kita lagi hebat dr belangkas..
apa yg baby buat, sayang mesti sokong..
asalkan benda tu baik & akan bahagiakan baby..


mase kat skola..sayang skola teknik kat batu pahat..baby skola kat segamat..
bila time minggu balik kampung..baby mesti amik bas sangkut2 sampai BP dulu..pastu baru balik JB semata2 nak saing ngan sayang..*konon2 sweet la*
pastu kita selalu gaduh2..masing2 ade skandal sebab jauh kot??<------ this is the worst thing yg jadi dlm hubungan kita kan sayang?
kita memang selalu gaduh walaupun kadang2 kita nampak cam sweet couple (perasan)..tapi kita xpernah nak clash2 & sambung balik cam sesetengah couple..we choose to wait & see what happens next in our relationship..
bila gaduh je cara tapi sms mesti lain macam..selalu mesti hujung ayat ade "..." tapi bila marah ke gaduh ke mesti xde pape tanda bace..contohnye "nape" , "apsal" , "awak g mane" ..haha..kelakar kan?kalau sms dah macam tu tau la tgh marah..haha..


masa study dulu..walaupun sayang kat shah alam & baby kat bangi..
tiap2 minggu kita tetap ade mase nak jumpa..
baby tolong sayang BUAT assignment, sayang tolong TENGOK je baby buat assignment..=(


sayang ingat x mase sayang ade paper HISTORY?sayang cakap history yg sayang study susah sbb history pasal art..kena ingat nama2 org yg buat2 artwork tu sume..kita kuar dating sehari sebelum sayang punya paper history..mase tu baby xde paper..
sepanjang dalam tren (KTM, LRT & MONOREL) baby jadi pendengar sayang yg ke hulu ke hilir bawak note history tu..sayang terangkan satu2 pasal art history tu..
baby yg study bisnes ni pon terpaksa buat2 paham ape yg sayang cakap tu..haha..
tapi bila result kuar, sayang dapat A+ utk subjek tu dgn pointer subjek 4.00..
4 flat ok!!(utk subjek tu la maksudnye..haha..)
tetiba baby rase bangga bila sayang ucap terima kasih sgt2 kat baby sebab teman sayang study sampai dapat A+..(^-^)
*sape cakap orang bercinta & berdating time study xleh berjaya???*


ni time kita dating kat kl sentral (tempat pertemuan kami sebab kl sentral tgh2 kalau naik KTM dr ukm & shah alam)..tgh sebok sketch mende ntah!!


sayang ingat x pic ni?
kita nampak cam hepy je kan?
*mase ni cam bajet2 je snap2 pic couple ngan hp buruk*


mase sayang xde keta, kita selalu je dating naik tren nak g mane2..pastu dah lame sket dah pandai sewa keta..hobi kita ialah jalan2 xde tujuan..bila rase nak berhenti mane2 terus je on..sampai pernah g sunway lagoon x prepare pape..terus je singgah giant kat sunway piramid tu g beli baju nak mandi..*rase teruknye kita dulu sebab xtau pengurusan kewangan*
lagi satu hobi kita ialah ajak kawan ramai2 sampai penuh keta sewa tu g naik genting highland tgh2 malam..xde buat ape pon..jalan slow2 naik genting pastu stop2 sebab nak amik gambo keadaan mase naik bukit tu yg berkabus2..kita akan make sure sampai atas genting tu kol 5 pagi..pastu g lepak oldtown ramai2 sambil gelak2 minum hot white coffee..pastu agak2 hari dah terang n panas sket, baru kite sebok2 nak turun dr genting lepas puas dapat snap2 pic yg banyak kabus tu..*oh, rindunye saat gila kami*


nak post banyak pic..tapi dulu xpakai tudung..so banyak pic yg hanya mampu simpan dlm lappy je..=(

nak sayang rambut camni balik boleh?=P

pastu bila sayang dah ade keta..kita selalu jalan2..tengok tu..kite hepy kan?


pastu pada tanggal 6 Jun 2009..kita pon ditunangkan..konon2 nak amik tarikh cantik la..060609 <------- padahal xdela cantik sangat pon tarikh tu..hihi..

kita kawen pada 20 November 2009..201109..huh!!xbest la nombor!!haha..tapi tu keje parent kita yg pilih tarikh sebab senang awal2 cuti skola..orang ramai x balik kampung lagi..
 inilah saatnya......=)
 hepinye baby mase ni.....yeay!!!
i am yours!!!!=D
hahahahahaha....sayang mesti tau nape baby gelak kan??
sebab malam tadi mase kita tengok2 balik album kawen kita, baby gelak tgk pic ni..
"gila suci muka sayang.."
haha..pastu sayang pon gelak gila sambil cakap "mestilah kena buat muka suci..apa da!!"
hahahahahahaha......*boleh x xnak benti gelak??*

oh, tetiba rase macam princess sebab sume orang perhatikan baby..
pastu ade orang btolkan kain yg tersangkut kat heels..
sayang kan selalu panggil baby princess..=P

ini baru btol2 cam princess..=D

ni lepas kite shoot outdoor 2 hari lepas wedding kite..sayang ingat x?


baby tau baby selalu je marah2..baby kuat cemburu..tapi baby cemburu ade sebab..baby sayangkan sayang..baby xnak sayang g kat orang lain..baby takut hilang sayang..sayang tau kan baby kalau dah sayang orang, memang sayang btol2?ape lagi bila dah cinta..=)


sayang selalu pesan jangan cemburu buta..x elok utk hubungan kita..kadang2 gaduh sebab benda kecik je..padahal xde pape pon..pastu baby suke cari pasal kalau dah lame kita x gaduh..haha..saje nak hilangkan bosan sebab da lame x gaduh..(boleh ke camtu?)


gambar2 lepas kawen..haha..


 
gambar2 post-wedding..=)


now baby dah pregnant..lepas ni dah xleh la panggil baby..sebab dah ade baby lain..haha..kena panggil mummy la..boleh?=P


hubby sayang..
semoga pernikahan kita akan berkekalan hingga akhir hayat..
semoga kita akan bahagia selamanye..
dah x nak la gaduh2 sebab cemburu lagi..<------- salahkan diri sendiri =(
oh, lagi satu baby nak sayang masuk dalam labour room mase deliver baby nanti..
jangan lupa bawak kamera biar dapat shoot dalam labour room tu nanti..haha..
u r my besfren, my husband, my partner & my everything..
I LOVE U SO MUCH MY DEAR!!!(^-^)

10 comments:

Anonymous said...

amboi... romantis nyer... sukeeeeeeeeeeeee sgt.. semoga korang berkekalan n bahagia selama nya..

board said...

smoga b'bhagia korang bdua..
bayam-harus lah sabar dgn aimi
aimi-jgn jeles2 xbaik..hehehe
syg ko mie..<3

amalina said...

aku jgak yg x kawen2 lg.. hahaha

noyis gila kentang~~ said...

mi asal kau n bayam nampak suwett gile?hahaha.moga panjang hubungan korang sampai bile2 oke.^^

...Aimi Zawiyah Azahari... said...

anon : thanx..
board : haha..sayang ko gak..
amalina : insyaAllah ade jodoh nanti..
noris : haha..xde maknanya sweet..neway thanx..aku doakan korg cepat kawen..=P

Cik Reena Tan said...

tiba-tiba rasa nak kawen sekarang jugak! haha! bf i pgl reena baby jgk. cm aimi dgn hubby. :) smoga berkekalan sampai syurga ye dear.. ^^

RafiuddinRodzuan said...

Weeee~Thanx sayang for the Entry..I always love you forever & ever..MMMUUAAAHHHH!!!

p/s : ingat x hr tu Abg ckp ayat penceramah tu? Married more than 1 is not my agenda, but.... HAHAHAHAHAHAHAHAHA... =P

...Aimi Zawiyah Azahari... said...

reena : yeke?hehe..thanx dear..doakan u jugak cepat2 kawen..haha..=)
sayang : JAHAT!!kalau cakap lagi xnak kawan!!=P

...Aimi Zawiyah Azahari... said...

angah, tu mase zaman skola..memang x sweet pon mase skola..asyik gaduh je..kan ade tulis selalu gaduh walaupun nampak sweet..haha..

noyis gila kentang~~ said...

oke,thanks mi..takul la mi nak kawen ni kan.tp bile tgk kawan2 aku lagi2 kau cam best je kawen ni,tros rase nak kawen cepat2.tehee~~