Wednesday, July 20, 2011

...My Dream Handbag...

salam..
sory sangat2 sebab agak busy sejak akhir2 ni..
memang xsempat nak update blog..
*cakap macam ramai sgt je yg sudi nk bace blog ni*  =P

hari ni saje je google2 handbag2 utk raye ni..
bukan la nak yg mahal2 pon..
yg affordable jela ye..
saya bukan cucu, anak mahupun isteri kepada tan sri atau dato'..=P

"aku hidup serba sederhana, tiada harta tiada rupa, hanya yg ada budi bahasa, harta sekadar basikal tua....."
*tiba-tiba* (^-^)

ok2..proceed ye kawan2..

sebagai seorang wanita normal, handbag adalah antara aksesori terpenting dan ia merupakan teman rapat kepada semua golongan hawa di dunia ini..
(sambil hidung kembang kempis berangan jadi pengacara NONA)
begitu juga saya yg sangat menggilai handbag selain kasut ye kawan2..
encik hubby soh saya bukak kedai bundle jual handbag je kalau kate dah terdesak sangat 1 hari nanti..*mintak dijauhkan*
ye!!handbag2 yg dikumpul sejak zaman remaja (macam la dah dewasa sangat) sehingga la kini memang banyak walaupun sekarang dah jarang beli handbag..hehe..

i am COACH's lover..
ye..suke usha2 website COACH walaupun tau mane yg berkenan di hati tu masih belum mampu utk dimiliki..haha..
x pernah ade pon handbag COACH yg ori..jangan risau ye..
x mampu lagi nak spend dekat RM2000 semata-mata utk sebuah handbag..
tunggu la kot2 dah kaya nanti..
mane nak tau kan????hehe..
tuah ayam nampak di kaki, tuah manusia siapa yg tahu..cheh..haha..

selama ni kalau beli COACH, mestila yg x ori..haha..
bukan menyokong barang tiruan..
tapi x mampu nak beli yg ori..nak wat lagu mana????=(
so tadi mase ngade2 buang masa tgk2 handbag2 COACH..
terjatuh hati lak kat 2 handbag ni..
harap maklum la ye..saya memang suke pakai handbag beso2 biar puas nak isi segala khazanah..hehe..
so, yg ni menjadi idaman qolbu..(^_^)

^ BLACK ^
 
^ BLUE SMOKE ^
^ BROWN ^

oh, kepada cik2, puan2, datin2, dato'2 yg berkemampuan..
kalau nak beli handbag ni..
ni detail2 dia..

Retail Price: USD398
Price: RM1670
Colour: Brass/Blue Smoke, Brass/Brown, Silver/Black

FeaturesUnderstated, sophisticated and beautifully crafted: a clean, curvilinear satchel shape in butter-soft, hand-stitched leather.
  • Smooth leather
  • Inside zip, cellphone and multifunction pockets
  • Zip-top closure, fabric lining
  • Handle with 6 1/2" drop
  • Detachable shoulder strap with 11 1/4" drop
  • 12 (L) x 11 (H) x 3 (W)
ok..mahal!!haha..
utk saya yg hidup serba sederhana ni, memang la keje gile nak spend RM1670 tu semata-mata nak memuaskan nafsu sendiri yg gilekan handbag..haha..
kalau encik hubby bace entry ni, mesti beliau kate "baiklah beli benda lain yg lebih berfaedah yang..kita bukan jutawan.."
(ok dah buat ayat sendiri wakilkan encik hubby..haha..=P)

memandangkan saya adalah mommy-to-be..
jadi perlu guna handbag yg lebih besar serta suitable utk seorang mummy yg beranak kecil tapi masih konon2 nak jadi vogue..haha..<------------------ aku sendiri xpaham ayat aku

so, lepas difikir2 serta di search2 kan..
handbag ni menjadi pilihan hatiku..
^ IVORY ^
^ TURQUOISE ^

beso kan?kan?kan?tapi vogue da vazz kan??haha..
muat nak letak diapers, susu, botol, handkerchief segala ye puan2..=P
so, ni detail dia..

Retail Price: USD498
Price: RM1980
Colour: Brass/Ivory

Features
Statement signature style, extravagantly fringed and studded, in exquisitely soft, feather-light suede. A big favorite with fashion editors.
  • Suede
  • Inside zip, cellphone and multifunction pockets
  • Dogleash clip closure, fabric lining
  • Handles with 8 1/4" drop
  • 9 1/2" (L) x 14" (H) x 7 1/4" (W)
  • Limited edition
ye kawan2..RM1980..jangan tertelan air liur..hehe..
"baby, mummy nak kena keje kuat lepas ni nak beli handbag ni utk bawak barang2 baby g jalan2.."<---------alasan kukuh x??haha..
sangat la hot mummy kalau bawak handbag ni sambil kendong baby nanti ye..huahuahua..(^_^)

ye..jadi hot mummy seperti mereka..hehe..

tapi kalau pakai handbag mahal2 memang kompem jadi hot mummy..
cuba tengok ni..x kira la COACH ke HERMES BIRKIN ke LV ke..
kalau dah mahal tetap vogue kan??
i really admire her!!!!
VICTORIA a.k.a POSH BECKHAM!!

haha..dah lari topik..xpela..
kira ade kena mengena gak dream handbag ngan nak jadi hot mummy kan..haha..
*berangan*

yang pasti encik hubby mesti geleng2 kepala kalau bace entry ni..haha..
x salah berangan kan sayang?
kot2 la sayang nak belikan wat present ke nanti..ngee..=D

yang penting raya tahun ni perlu berjimat cermat sebab nak kena belanja utk baby..
perlu tempah baju yg leh pakai sama ade dah bersalin atau belum la tahun ni nampaknye..
kira 2 in 1 la..hehe..
ok dah banyak merepek..
dah maghrib dah pon..
abaikan je angan2 saya ni..haha..
sekian.....(^-^)

2 comments:

armouris said...

lagi info tentang handbag di SIHAT SELALU - Handbag Organizer Mudahkan Penyusunan Barang Dalam Handbag

Anonymous said...

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.271918992859628.87092.220969311287930&type=3

cek dis out! :)