Tuesday, July 6, 2010

CARA SUAMI ISTERI BUANG MASA / MENGHABISKAN MASA...

salam..
saya baru lepas masak megi utk hubby..
sangatlah pelik hubby ku tiba2 mintak megi..
tapi megi berSYARAT..
megi KARI berkuah, tapi kuahnya KERING, letak UDANG, SAWI, TELUR, CILI PADI..
ok siap!!
tapi masalahnya saya xsuke megi xde kuah..
baru ingat makan terung masak sambal tadi..hurm..=(

ada ke orang buat ape yg saya n hubby tgh buat sekarang ni?
hubby dok dalam bilik keje dia n saya kat depan tv..
pastu dua2 on9..pastu kami chat kat FB..
haha..ade orang buat ke??
konon2 cam time2 bercinta dulu lah..huhu..

ok hari ni saya nak membebel tentang cara suami isteri buang masa..
tapi saya nak bagi amaran dulu sebelum tu...!!!
kalau anda rasa nak ikut, ikut lah..
tapi kalau rase x patut utk diikuti cara saya n hubby ni, TIDAK PERLU ikut..=)
sebab kadang2 orang hanya mampu gelak bila saya cakap pasal aktiviti saya n hubby time bosan ni..haha..

1) CHAT OR SMS WALAUPUN DOK SERUMAH...hihi..cam ape yg saye sdg lakukan sekarang ni..haha..boleh hilang bosan ape..ni salah satu cara buang masa la..=P

2) INGAT BALIK ZAMAN2 BERCINTA....disebabkan saya n hubby bercinta sejak zaman sekolah, maka banyaklah kenangan2 yg sangat kelakar sampai kami gelak guling2..rase lawak je bila ingat balik kisah2 lama..haha..


3) BERANGAN JADI SELEBRITI & PASANGANNYA AKAN JADI JURI / PENGKRITIK - haha..mesti korang dah pelik dah..tapi selalu jek saya n hubby buat keje mengarut ni ha..saya kan suke berangan..jadi bila bosan, saya tanya hubby, saya ni layak x nak jadi pengacara ke, pelakon ke, apa2 la..asal namanya selebriti..pastu hubby mesti akan cakap "try la cepat, abg tengok boleh ke x"..haha..lom tulis lagi saya dah gelak sorang2 dah ni..haha..pastu saya pun akan buat la style pengacara ke, pelakon ke, apa2 la yg patut..then, hubby akan kritik apa yg dia rasa cam xbest n ajar camane saya kena improve..padahal dia bukan terer sangat pun..haha..ok apa aktiviti ni..leh release tension..hehe..=P


4) BERLAKON APA-APA WATAK YG DIINGINKAN - paham x?camni, bila rasa nak jadi cikgu, saya akan cakap kat hubby, "yang, boleh x baby jadi cikgu?sesuai x?" then macam biasalah hubby akan soh cuba lakonkan watak cikgu tu depan dia..pastu dia akan jadi student..pernah kami lakonkan watak cikgu n student yg banyak tanya..haha..kelakar tol!!masa tu kawan saya ada dalam keta..dia hanya mampu gelak n geleng kepala je tengok kerenah saya n hubby yg kadang2 gila ni..haha..bukan gila hilang ingatan la..gila yg gila2 tu..cm kepala gila2..huhu..


5) TENGOK CITE P.RAMLEE / CHARLIE CHAPLIN SAMBIL GELAK KUAT2 - hihi..ni lagi satu cara nak buang masa..sebab cite p.ramlee n charlie chaplin ni lawak gila..cite p.ramlee saya memang da hafal..hubby lak kadang2 ada yg xpernah tengok lagi..saya akan gelak dulu b4 scene yg lawak tu kuar n hubby akan tanya, nape?n saya akan jadi penglipurlara yg cite dari satu scene ke satu scene bila hubby tanya..haha..


6) JALAN2 BUANG MASA TANPA ARAH YG NAK DITUJU - ini perkara biase bagi kami sejak zaman bercinta lagi..kalau dah bosan sangat kat umah xtau nak watpe..kami akan kuar je naik keta tanpa arah tujuan..bila jumpa tempat best, terus decide nak g ke x..haha..pernah sekali tu jalan2 pastu tetiba rase nak benti round2 kat sunway pyramid..pastu dah bosan leh lak kami decide nak bermandi-manda kat sunway lagoon..tapi masalahnya kami xbawak baju spare!!ok, xpe2..fikir punya fikir sampai dapat solution..ya!!kami pegi giant dalam sunway pyramid tu n beli baju utk buat mandi..haha..dan, akhirnya kami dapat gak membuang masa dgn cara yg berfaedah (berfaedah ke??=P) dan menggembirakan walaupun xmerancang..sebenarnya ada gambar mase kami g sunway lagoon ni..tapi kat dalam laptop lame saya yg hang dan gila sehingga memaksa saya utk format balik tanpa sempat menyimpan sume data2 yg ade..huh!!!yg ade cuma gambar2 jalan2 g Alamanda tanpa arah tujuan..
** AMARAN oleh kerajaan Malaysia!! 
MEROKOK MEMBAHAYAKAN KESIHATAN!!
sila berhenti segera sayangku..
umur yg kamu janjikan utk berhenti merokok hampir tiba..=(

7) SNAP GAMBAR BANYAK2 SAMPAI BATERI HABIS - kalau sudah namanya gila kamera..kat mane2 pun jadi..dalam keta tempat paling sesuai utk buat macam2 aksi sebab xde orang nak tengok KECUALI time tunggu traffic light..haha..contoh bagi cara buang masa bagi suami isteri ni adalah seperti berikut :
inilah contoh2 aksi yg menyebabkan kereta merupakan tempat paling strategik utk bergambar..
kat bawah lak aksi2 sebelum kuar jalan2 tanpa arah tujuan..haha..
berangan memang syok..haha..=P


ok setakat ni tu je yg saya ingat tentang cara2 suami isteri buang masa..
ini semua berdasarkan pengalaman sendiri..
sesiapa yg xnak ikut, jangan ikut!!
semua ini sekadar suka2 utk mengeratkan hubungan..huhu..=P
jadi, selamat mencuba!!

2 comments:

!!!~ZuE SmiLeYx5~!!! said...

Klu org lom kawin leh ikut x suma cra2 nie...???hehehe=D

Love2BeMagnifique... said...

haha..ikut suke la..
tapi kalau lom kawen xleh lebih2..
huhu..=)