Wednesday, May 19, 2010

bestnya desaku tercinta, JOHOR BAHRU....

salam 1 MALAYSIA...
nampaknya aimi sedang menggagahkan diri menaip...
dgn harapan agar ideanya kuar mencurah2 seperti hujan lebat di luar rumahnya...

kali ni nak cite pasal story-mory time balik jb hari tu...
bestnye xhengat!!
rase cam jap je balik 5 hari tu...
xpuas gelak2 ngan adik2 ku yg semakin membesar tu...
xpe la...malas nak cakap lebih2...
let all this pic story about my holiday...=D

otw ke jabatan agama...
mau amik sijil nikah...
kamera abg roy semestinya akan penuh ngan muka aku...
kami bosan gila menanti giliran...
nampaknye pihak jabatan agama islam jb kena upgrade sket servis...
banyak kaunter kosong...
org da lah ramai nak berurusan...
ceh..tiba2 jadi cam care gila pasal benda2 camni...=P
ustaz tu aku rase dah pelik2 dah apsal budak ni snap pic die...
haha...da lah dok sit depan sekali...
baik korang ready if nak kawen...
sebab nati kena interview macam2...
mase aku n hubby dulu...
ustaz tu tanya hubby, "hafal doa qunut?"
hubby jawablah, "hafal.."(dgn muka confident)
pastu ustaz tu cakap, "kalo hafal bagus.."
pastu die soh hubby baca al-fatihah...
aku lak kena tanya rukun nikah...
dgn sifat suka gelak aku ni...
sampai terbawak2 time nak interview...
aku gelak...tapi dapat jawab...
jz xtersusun...tonggang terbalik wali, akad, pengantin sume...=)
tu je la...tapi mase aku g nak amik sijil hari tu...
nampaknya ustaz2 semakin strict!!(haha...saje takut2kan...)

tapi pelik lah sbb ade yg xtau maksud 2 kalimah syahadah...
saya xberniat nak cakap sape2...
saya pun bukan baik sgt...
tapi kan tu asas dalam islam...
perkara first dalam rukun islam...tolonglah amik berat sket...
lepas tu ade yg bace bismillah pun tergagap2...
nauzubillah...mintak dijauhkan tejadi pada teman2ku sekalian...
bila xdapat jawab, ustaz tu akan soh dok tepi bace buku yg dia bagi...
nanti dia akan interview lagi sekali...
tu pun ade yg maki hamun ustaz tu...
cian kat ustaz tu xpasal2 kena maki walaupun dimaki kat belakang...
padahal niat ustaz tu kan baik...
kang ustaz tu xbagi kawen kang...
ha...ha...takut....haha...
ok da abes bab serius...

nak upload lagi pic wajahku yg comel...haha...
haha..ini blog saya...
biarlah saya nak letak bape banyak pun pic saya...
kamu jeles kenapa????? =P
aduh...masuk gak sket mak datin kat belakang tu...
nasib blur sket...haha...
Allah!!dua2 mak datin masuk lak dalm pic ni...
pasal xpasan mase nak snap...hei...
muke kami kebosanan menanti turn...
abg bersongkok di belakang tu nyebok je nak enterframe...=)
bile dah boring gedegek (ayat ibu aku..)...
jam aku pun jadi mangsa utk abg roy snap...
brooch gabak aku juga turut diabadikan...
jeans abg roy juga...
korang dapat rasa x kebosanan yg melanda kami berdua ketika itu?
saya menang kereta!!!(iklan p***r r**t) =D


ok...nak upload pic bila da balik umah lak...
angah konon2 rajin study nak spm...
konon2 tgh sms kawan tanya jawapan utk homework...=P
oh my god!!!
what happen to my parent??
penat sangat kelim karipap agaknye...
oh, lupe...
yg baju merah itu ibuku si tauke kueh berjaya...
sebelahnya ayahku jackie hensem...
inilah wajah ibu mertuaku yg tersayang...
jayip si debab...
oppsss!!jgn gtau dia...nanti dia majuk...
sayang mereka!!!


ok pastu nak upload pic g jenjalan malam minggu lak...
si adik n si abang yg kamceng...
teka lah mane adik, mane abang...haha...
sedang kami berjalan2...
tiba2 tingkap stuck n xleh tutup...
jadi mereka berdua ni jadilah McGyver jap...
wah...bersungguh2 nampaknye..
mintak maaf lah...
saya hanya mampu melihat n merakamkan kejadian ni je...
nak membantu jauh sekali...haha...
aku mengantuk sebenarnya,,,
da sampai baru hilang ngantuk...
cuba tengok tiba2 ade arrow tunjuk kitorang...
da upload baru pasan...
xtau la ape ak jadi ngan bini orang ni ha...
mata bertentang mata...
abg roy tercinta...
dikau tetap menjadi pojaan hatiku...=P
abg roy mmg suke langgar benda...
dia sdg mencari apa yg dilanggarnye..
ini iklan cheezels xberbayar...
jayip yg comel...
si kembar...
dalam bas...
nak balik kl dah...=(


ok...sekian sahaja persembahan dari saya...
ini digelar bumper balik kampung...
khas utk anda sekalian...
jom join saya!!(iklan ape ntah yg cakap camni...)
saya ajak join balik kampung...
mari mari mari!!!

6 comments:

najwanajjib said...

mi..tibe2 rasa nak kawin nak peluk2 pun takde sape bising.hehe

Love2BeMagnifique... said...

aah wa...kawen jela...
dulu sume nak tegur aku amik gambar peluk n pegang tangan...
haha...sekarang tidak lagi dengan pernikahan ini...
haha...

MRS. YANZ_MR. ANAN said...

a'ah...aku pn nk kwen la...cpt2 hahahaha....prnikahan itu 1 jln yg ag mulia...btul x kwn2 ku...hehehe

nana ke? said...

yan TIDAK BOLEH BLA.

uMmI NuR aIn said...

kawen la adik2 ku...
leh akak mkn nasi mnyak korg smpi kenyang....
hihi...
aimi dh smkn dewasa....
bayam plak semakin....tettt...smbg sndri la aimi....hehehe..

ikanriang said...

rase macam ilang rindu kat jb jap tgk gamba2 ko ni :)