Monday, May 3, 2010

kesah ikan lampam dan ikan kaloi...


salam...
hari ini saya memang letih gile2!!!
tadi baru lepas paper ins...
semalam aku tertido2 time study...
baru je nak tersengguk, hubby da panggil "by..."
aku pon angkat kepala lagi...
konon2 nak sambung study balik...
xsampai 5 minit, kepala n mata aku ni masih degil gak nak tengok lantai...
hubby seru lagi name aku..."baby..."
haha...mate aku memang ngantuk sangat2 semalam...
badan letih gile toksah cakap lah...
2 yg jadi cam2 2...
nasib lah suamiku itu masih setia temankan aku ni ha...
x jelak2 dia panggil aku bile nampak kepala aku mula jadi khusyuk dan tawaduk tiba2...
huhu...

tapi semalam memang aku tersangat2 capek...
semalam aku g dua casting...
satu casting modelling...
tapi bukanlah catwalk ye...
sebab kawan2 aku pun sedia maklum ngan ketinggian aku yg xmencapai piawaian utk jadi runway model...hehe...
satu lagi casting iklan...
first time aku g casting utk iklan...
die soh wat reaksi muka...
happy, sad, angry, n suprise...
dan die amik video sambil kite wat cam2...
leh x korang bayangkan camane buruknye rupe aku time die soh wat cam2...??
aku sendiri nak tergelak...
huahuahua...

erm...
xtau lah dapat ke x...
kalo dapat alhamdulillah...
kalo x, maybe belum rezeki lagi...
saje je aku nak cuba nasib di samping menjana pendapatan sampingan...
chewah....haha...
lantak kamu orang lah mau cakap apa...
memang saya xcantik mane...
tapi xsalah kan mencuba...??hihi...
ok lah...doa2lah saya dapat job ye...


oh, cite pasal ikan lampam ngan ikan kaloi ea??
sory2 melalut sket tadi...
ikan lampam adalah panggilan manje hubby terhadap golongan wanita yg......


yes!!yg pakai tudung seperti ini..
maaf...gambar ini diambil semasa saya sedang melilit selendang itu...
xsiap lagi...baru je nak mula melilit...haha...


ini juga belom siap...
sebok gelak ngan hubby sbb dia asyik panggil aku 'ikan lampam'...
45minit aku xsiap lagi...


ok yg ini da siap!!
si ikan lampam bak kata hubby sedang tersenyum kepada anda semua...

tapi kenapa ikan lampam???
itulah juga soalan aku kepada suamiku itu...
sebab muka jadi bulat cam ikan lampan...
tambah lagi kalo pipi tembam...
ok itu pulak namenye ikan LamLoi kata dia...
sebabnye...
ikan LAMpam + ikan kaLOI = ikan LAMLOI...
haha...

inilah dia si pencipta ikan LamLoi jadian...
huhu...


yg sebelah kiri itu tidak tahu mahu panggil dia ikan apa...haha...


konon2 serius...
padahal baru lepas gelak cam nak gila panggil aku ikan lampam...
boleh pulak....=D

jangan di tanya dari mana dia dapat idea yg muka bulat leh jadi cam ikan lampam...
n pipi tembam leh jadi ikan kaloi...
aku sendiri xtau...
dia bantai gelak je bila aku tanya...
sabo jela kan...=P

lantak kamulah mau cakap apa sayang...
janji kamu bahagia...
tapi baby nak pakai gak anak tudung yg melekat 2!!xkira!!
sape soh belikan hari 2...
padan muka!!!

ok 2 je nak cite pasal ikan lampam dan ikan kaloi...
harap jangan ada yg tersinggung...
ini hanyalah khayalan suamiku sahaja...
mungkin ada kena mengena ngan aku...
tapi sama sekali tidak ada kena mengena sama ada yg masih hidup ataupun telah meninggal dunia...

aku pun suke je pakai anak tudung 2...
lantak orang lah nak cakap pe...
bak kata azwan ali...
"ada aku kesah...???"
hehe...

ok sekian...
luv u all!!!
  

3 comments:

MRS. YANZ_MR. ANAN said...

bukan ikn lampam la..
tapi ikn flowerhon hahahaha

Love2BeMagnifique... said...

haha...a'ah la yan...
ikan flowerhorn...
haha...

Anonymous said...

teringat plak k.na ikan kaloi arwah atok..